Concert door Trio Musici

Wanneer:
30 november 2017 @ 19:15 – 22:30
2017-11-30T19:15:00+01:00
2017-11-30T22:30:00+01:00
Waar:
Geref Kerk
Oranjestraat 31
6741 CV Lunteren
Nederland

Op donderdag 30 november 2017 wordt door het trio Margret Spelt/Marit Berends en Jacoline van Vuuren een concert gegeven in onze kerk.

Aanvang concert  : 20.00 uur

Inloop vanaf          : 19.15 uur

Koffie/fris enz.    : verkrijgbaar tegen betaling

Entree                     : gratis, deurcollecte gehouden na afloop van het concert 

Opbrengst             : netto-opbrengst ten bate van de kerk

Duur Concert      : ongeveer 2 uur

Hierna in het kort de Curriculum Vitae van genoemde artiesten:

Margret Spelt – Orgel

De Edese organist Margret Spelt studeerde orgel en kerkmuziek bij Harm Jansen aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Ook kreeg ze lessen van Theo Jellema, Aart van Beek (koraalspel) en Tineke Steenbrink (basso-continuo). Daarnaast volgde ze pianolessen.

Tijdens haar studie aan het conservatorium nam Margret deel aan orgelreizen naar orgels in diverse Europese landen. Daarbij kreeg ze lessen van professor Umberto Pineschi in Pistoia (Italië) en van Dominik Susteck in Keulen (Duitsland). In Parijs volgde ze lessen rond Franse orgelromantiek bij Eric Lebrun en Didier Matry. Eveneens in Parijs kreeg ze les van Christophe Mantoux, hierbij stond Franse barokmuziek centraal.

In 2013 studeerde Margret succesvol af als Bachelor of Music. Dat deed ze met een eindrecital op de orgels van de Grote of Andreaskerk te Hattem en de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing te Raalte.

Margret verleent regelmatig haar medewerking aan concerten, solo of in samenwerking met koren of ensembles. Daarnaast is ze kerkelijk organist, en dirigent/pianist van kerkkoor de WelcomeSingers bij de Gereformeerde Kerk te Lunteren. Margret heeft een eigen lespraktijk met orgel- en pianoleerlingen.

Jacoline van Vuuren- Piano

Jacoline van Vuuren (1982) begon haar eerste pianolessen op

8-jarige leeftijd bij Willie van Dam en Jan van Hemert. Ze vervolgde haar studie aan het conservatorium in Zwolle bij Sepp Grotenhuis waar ze in 2007 met succes haar eindexamen behaalde.

Masterclasses volgde ze bij Igor Roma, Paul Komen (pianoforte), Galina Vracheva (improvisatie), Katarina Liimatainen, en Ronald Brautigom. Frank van de Laar en Patricia de la Vega, Rudolf Jansen (liedbegeleiding).

Als pianiste heeft Jacoline ruime ervaring als kamermusicus en begeleiding van zangers en koren. Ook als solist heeft ze een breed repertoire van barok tot moderne muziek. Als pianodocent heeft ze een lespraktijk en is ze verbonden aan een muziekschool.

Marit Berends – Cello

Marit Berends  is een veelzijdig celliste. Ze rondde haar studie moderne- (hoofdvak) en barokcello (bijvak) af aan de Messiaen Academie in Arnhem (2008).

Sinds 2005 speelt ze in Trio Zift (klarinet, cello, piano) waarmee ze concerten geeft op diverse kamermuziekpodia. Als barokcelliste maakte ze deel uit van Frank & Friends o.l.v Frank Wakelkamp. Met beide ensembles werkte ze mee aan cd-producties.

Sinds 2012 is ze werkzaam in het strijkers-ensemble van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Bij dit professionele harmonieorkest debuteerde ze als solist met een uitvoering van Max Bruch’s ‘Kol Nidrei’ op het Prinses van Oranje Concert in de Gotische zaal van de Raad van State (2013).

Als freelance musicus speelt ze bij verschillende kamerorkesten zoals Holland Orkest Combinatie, het Nationaal Symphonisch Kamerorkest en Ensemble Conservatoire.

Als cellodocente is zij verbonden aan Cultuurplein Noord Veluwe, de Muziekmakerij in Arnhem. Daarnaast heeft ze haar eigen lespraktijk in Oosterbeek en Ede.

Marit gebruikt haar cello ook tijdens het coachen van mensen. In 2015 ronde zij haar opleiding af aan de Academie van Coaching in Utrecht.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten met de artiesten onder het genot van een drankje