Inzamelen levensmiddelen voor de voedselbank

Wanneer:
2 mei 2020 @ 10:00 – 11:30
2020-05-02T10:00:00+02:00
2020-05-02T11:30:00+02:00
Waar:
Gereformeerde kerk
Oranjestraat 31 Lunteren

Ook In deze bijzondere tijd van beperkingen door het coronavirus  wil de Diaconie dit jaar toch  gedurende 2 maanden levensmiddelen inzamelen voor de Voedselbank. 

Elke zaterdagmorgen, voor het eerst op 2 mei, zal in de maanden mei en juni van 10.00 tot 11.30 uur de kerk open zijn om levensmiddelen voor de voedselbank af te geven.

Producten die de Voedselbank goed kan gebruiken zijn:

– rijst en pasta producten +sauzen – groenteconserven – broodbeleg (houdbaar) – houdbare soepen, droog of nat – koffie/koffiemelk. Daarnaast is er ook behoefte aan; – zeep – shampoo – wasmiddel – tandpasta

Mogen we weer op uw bijdrage rekenen?

Voedselbank Ede heeft contacten met bedrijven die levensmiddelen verwerken of verkopen. De vrijwilligers van de Voedselbank Ede halen bij deze bedrijven de beschikbaar gestelde goederen op. Ook worden wekelijks goederen opgehaald bij het regionaal distributiecentrum in Arnhem en bij verschillende kerken die bij toerbeurt in het jaar levensmiddelen inzamelen. Er wordt veel aandacht besteed aan de houdbaarheid van de producten en aan de wijze waarop deze moeten worden bewaard in het magazijn en de koel- en vriescellen van de Voedselbank Ede. Bij de samenstelling van de voedselpakketten wordt rekening gehouden met de grootte en samenstelling van het gezin. Elke week komen de deelnemers hun voedselpakket ophalen, op vertoon van een voedselbankpasje en een identiteitsbewijs. De aanvragen die via de verschillende hulpverlenende instanties binnen komen, worden beoordeeld op grond van  vastgestelde criteria. 

De inkomsten van de Stichting Voedselbank Ede zijn afkomstig van kerken, organisaties,  scholen, bedrijven en particulieren. Deze inkomsten zijn nodig om de kosten te financieren die de Voedselbank moet maken voor de huur van de locatie en het transport en de opslag van levensmiddelen.