Eén naam is onze hope – tegen geloofsvervolging in zingen

In meer dan tweeduizend kerken in 48 landen zal aanstaande zondag hetzelfde lied worden gezongen in de strijd tegen christenvervolging.

Dat meldt de christelijke nieuwszender CBN News. De actie gaat uit van zendingsorganisatie OMF International.

OMF staat voor: Overseas Missionary Fellowship.

OMF wil sinds 1865 het Goede Nieuws van Jezus Christus met de volken van Oost-Azië delen in woorden, daden en houding tot eer van God.’

column 20160220.1

Het lied dat christenen wereldwijd zullen zingen is ‘Facing a Task Unfinished’ in het Nederlands bekend als ‘Eén naam is onze hope’. Dit lied is in 1929 geschreven door missionaris Frank Houghton als oproep aan christelijke zendelingen om naar China te gaan, ondanks het gevaar van vervolging. Honderden missionarissen reageerden destijds op de oproep van het lied.

Het lied heeft een hele generatie zendelingen geïnspireerd. En vandaag kan het ons inspireren om samen een loflied te zingen, waarvan we hopen, dat de God van Israël op die lofzang troont, zoals Psalm 22 dat aangeeft. Want dat is de Bijbelse achtergrond van het loflied. Je zingt niet zomaar links en rechts wat in het rond.

 

De bedoeling is om te zingen tegen geloofsvervolging.

Open Doors heeft jaarlijks cijfers van geloofsvervolging. Het wordt niet minder, maar meer. En de christelijk manier is niet erop slaan, maar bidden voor wie je vervolgen en zingen. Want zingen is verklappen dat het anders kan.

column 20160220.2

OMF roept kerken op om mee te zingen. Op onderstaande link is de is het lied, inclusief het nieuwe refrein, te beluisteren:

https://www.gettymusic.com/hymns-facingataskomf.aspx

Dat is toch weer een nieuwe kijk op de lofzang: samen wereldwijd Gods naam prijzen, waarbij het misprijzen van onrecht een ondertoon is en de verwijzing naar Gods heil de boventoon voert.

Ds. Wim Scheltens

Vergelijkbare berichten