Rondzendbrief

In een tijd van schrijven zonder e-mails en sms’jes was het gebruikelijk een rondzendbrief te maken en die ook over te schrijven en weer door te geven. Dat is de gebruikelijke methode die we aantreffen in het Nieuwe Testament. Brieven van Paulus, Johannes, Petrus, Judas zijn rondzendbrieven.

De krant CC (christenen in contact) wil kerkgangers over kerkmuren heen met elkaar in contact brengen. Het gaat om goed nieuws, afgeleid van het Grote Nieuws, dat God naar mensen omziet en dat wij een parel zijn in Gods hand.

De krant CC biedt een platform voor kerken en christelijk organisaties. Er zijn vaste rubrieken: dit is mijn kerk, de dominee, een column van Andries Knevel, een puzzel, een kinderpagina.

Dat je deel bent van een grotere geheel, dat is denk ik goed om bij stil te staan. Dat de kerk je in de ruimte zet van ‘de gemeenschap der heiligen’ en dat in die kring van alles aan de hand is, wat ook voor jou de moeite waard kan zijn.

Zo trof mij iets in die eerste krant, die vandaag ook in onze kerk al aanwezig is (dankzij contacten!). Een zinnetje in een stuk over Zevenhoven: “Gemeenteleden baden al jarenlang dat hun kinderen weer met God zouden gaan leven.”

Aan dat zinnetje dacht ik steeds terug, toen ik de krant na de presentatie in Barneveld bij BDU in mijn tas had gestoken.

Ouders bidden al jaren voor hun kinderen, dat ze weer met God zouden leven. Licht ze bij die leven aan uw Woord voorbij, zingt gezang 268. We zongen het ook op Goede Vrijdag.

Dat is wat als je zulke ouders hebt. Dat is wat als ouders zo voor hun kinderen bidden. Gebeurt dat ook in Lunteren? Of is dat alleen in Zevenhoven zo? En wat zegt de dominee van Zevenhoven? Door zo te bidden zorgen ouders ervoor, dat de gemeente een geestelijke ontwikkeling doormaakt.

Dat vind ik al genoeg voor een rondzendbrief op christelijk erf. Ik hoop, dat we ons erdoor kunnen laten verrassen, dat we ons meer en meer willen laten informeren, inspireren en bemoedigen. Daar moet zegen van de Heer op rusten. Zo kunnen we op weg naar Pinksteren, want de Heilige Geest werkt door, langs allerlei wegen.

Ds. Scheltens

Vergelijkbare berichten