|

Uitwisseling 2023

ONZE MISSIE

Ons project heet: European Youth for Environment Socialized (E.Y.E.S.). De internationale uitwisseling EUROPEAN YOUTH FOR ENVIRONMENT SOCIALIZED vindt plaats in Putten en stelt 24  jongeren uit Hongarije en Roemenië in de gelegenheid om zich bij de Nederlandse groep aan te sluiten en een spannende en creatieve uitwisseling  te hebben over een gezonde levensstijl in een duurzame omgeving.

Jongeren uit verschillende delen van de Europese Unie, met verschillende achtergronden, ontmoeten elkaar in creatieve, innovatieve activiteiten om een duurzame, gezonde en sociale omgeving te creëren. Samen met behulp van competenties die zijn afgeleid van interculturele en ondernemende leeractiviteiten, zullen ze nieuwe competenties en vaardigheden opdoen.

ACTIVITEITEN

In Putten, Nederland, zal gedurende een week de hoofdactiviteit plaatsvinden. Tijdens de eerste twee dagen van het programma leren de deelnemers elkaar kennen door middel van games, Energizer, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten en voelen ze zich meer op hun gemak als één groep. Tijdens ons project creëren we een veilige, warme en plezierige sfeer, waar iedereen zich prettig voelt en open staat voor elkaar. Dit is nodig om nieuwe ideeën en nieuwe indrukken te accepteren of aan te passen en om ontspannen ervaringen te bespreken en te delen. 

Het doel van deze activiteiten is het verwerven van competenties die geschikt zijn om met milieu- en gezondheidsuitdagingen om te gaan. De excursies en workshops buiten Putten dragen bij aan een beter begrip en gebruik van deze competenties. Voor de deelnemers is deze uitwisseling een mooie gelegenheid om meer kennis op te doen over mensenrechten; vreemde culturen en talen; EU-bewustzijn en bewustzijn van duurzaamheidskwesties

Vergelijkbare berichten