Eredienst met ds. Caroline en frère (Wim) van Taizé

Wij zijn blij te kunnen vertellen dat wij op 4 augustus een speciale gast in ons midden hopen te hebben: frère Guillaume van Taizé. Je vraagt je misschien af: vanwaar deze bijzondere gebeurtenis?

In het kort: de moeder van zowel Augustine als frère Guillaume waren verpleegkundigen in ziekenhuis Eudokia in Rotterdam en werden daar al snel hartsvriendinnen. Wim studeerde theologie in Nederland, ging regelmatig naar Taizé, en besloot lid te worden van de gemeenschap van Taizé in 1970. Tijdens ons (Augustine, Janus) eerste bezoek aan Taizé in 1994 ontmoetten we Wim weer en we haalden dankbaar herinneringen op aan de hechte band tussen wederzijdse ouders.

Taizé heeft een vijftal ‘luisterposten’ over de hele wereld en wel om nodige diensten te verlenen aan lokale mensen, ongeacht hun religieuze achtergrond. De luisterpost in Bangladesh bestaat sinds 1974. Wim werkt al sinds eind 1976 in Bangladesh. Hij schreef ons op 18 januari van dit jaar een kaart met op de voorzijde de tekst ‘Blijf met uw genade bij ons, Heer onze God’ (Lied 256) en op de achterzijde:

‘We wonen nu 2 jaar op het platteland. Heel boeiend. De christenen hier zijn talrijk. Naast katholieken zijn er baptisten en anglicanen. De meesten zijn 30-40 jaar geleden christen geworden. De tijd na Kerst is altijd feestelijk. Er zijn veel bruiloften en herdenkingsfeesten voor de overledenen. Overmorgen is hier een priesterwijding. Er zijn hier veel meer jonge priesters dan 20-30 jaar geleden.

De broederschap van Taizé richt zich met haar activiteiten binnen en buiten Taizé vooral op jongere mensen (tot ongeveer 35 jaar).

We nodigen je van harte uit om deze dienst bij te wonen. Met vriendelijke groet, ds Caroline, frère Guillaume, Augustine en Janus van Tilburg

Vergelijkbare berichten