Jeugd

Kinderoppas

Kinderkring

Elke zondagmorgen is er voor de kinderen kinderkring. De kinderen van de basisschool gaan, tijdens de preek even uit de kerk en hebben een aangepast stukje kerkdienst. Als leiding proberen we in de kinderkring een leuke en aangename 20 minuten met de kinderen te hebben. Hierin wordt gezongen, een bijbelverhaal verteld, spel gedaan of een knutselwerkje.

Naast de kinderkring hebben we nu ook een kinderkring app. Hier wordt regelmatig tip, idee, foto ect. gedeeld. Wil je hier aan toegevoegd worden. Laat dit dan weten aan Alies via de mail of app.

Lijkt het u/jou ook leuk om met ons mee te draaien en kinderkring te geven? Of incidenteel mee te helpen. Mee te

denken in een project zoals Pasen, Pinksteren of Kerst? Of wil je meer weten hierover? Spreek één van de leiding aan, loop een keer mee en/of neem contact op met mij. Er is zeker ruimte voor nieuwe leiding, zo kunnen we de kinderen in onze gemeente elke zondag blijven vertellen over de bijbel. De gesprekken met de kinderen zijn leuk en leerzaam, zowel voor de kinderen als voor de leiding.

Namens de leiding van de kinderkring,

Alies Hendriksen (0613833208 )

Misschien heb je wel eens van ons gehoord, maar graag stellen we ons nog even voor.

Wij Followers komen tussen de herfstvakantie en Pasen elke week bij elkaar.

We vinden het belangrijk om het gezellig te hebben en met elkaar mee te leven. We delen wat ons kan bezighouden en wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Zo hadden we het bijvoorbeeld over duurzaamheid, deden we een Paas-challenge, maakten we een vuur voor as-woensdag, vroegen we een zendingswerkster in Cairo het hemd van haar lijf, deden we een lege flessenactie voor Oekraïne, hadden we onze persoonlijkevastenvoornemens in de veertigdagen tijd, vertelde een opa van een van ons wat het geloof voor hem betekende in zijn leven.

Kortom, van alles en nog wat en vaak kwamen we tijd tekort. We blijven samen zoeken naar een voor jullie fijne avond. Wie weet kom jij erbij en heb je nog meer ideetjes. Je bent meer dan welkom.

Heb jij de woensdagavond nog vrij en vind jij het ook belangrijk dat we als jongeren elkaar ook in de kerk zien?

Doe even een berichtje naar : Sita – 06-12635648 of naar Jeanine: 06-20729057.

Kinderdiensten

Kinderkerstfeest

Ook dit jaar willen we weer een mooi kinderkerstfeest organiseren. Deze wordt gehouden op vrijdag 24 december om 18:30. Na een kerstwandeling, een musical en een digitaal feest zal er dit jaar weer een ander vorm gaan komen. We hopen met elkaar dat we dit mooie feest samen kunnen vieren.

Jeugddiensten

In het seizoen 2021-2022 worden er zes jeugddiensten georganiseerd. Deze diensten zijn afwisselend in de Gereformeerde Kerk en de Maranathakerk. In deze dienst staat vaak een thema centraal. De dominee of spreker zal aansluiten bij dit thema. Ook wordt er meestal een band of zanger uitgenodigd. Zij geven muzikale begeleiding bij het zingen van de liederen en zullen ook zelf muziek laten horen. De liederen zijn vaak lofliederen en kunnen bijvoorbeeld opwekkingsliederen zijn.

De invulling van de dienst, kan elke jeugddienst weer anders zijn.
Wanneer jij een leuk idee hebt, of wanneer je graag een bijdrage wil leveren, dan horen wij het graag!
De eerstvolgende jeugddienst is op zondag 26 september. Zanger Gerald Troost zal deze dienst leiden. Hij zal zowel zingen als spreken. Gerald is zanger, componist en schrijver en heeft vele albums uitgebracht. Misschien ken je wel liederen van hem. Vanwege covid is het nu nog niet duidelijk hoeveel mensen aanwezig mogen zijn. Hou de berichten hierover goed in de gaten! Wanneer je niet aanwezig kunt zijn, kun je de dienst bekijken via kerkdienst gemist.

De overige jeugddiensten van komend seizoen zijn op:

21 november

23 januari

27 maart,

29 mei en

3 juli.

Namens de jeugddienstcommissie, Joyce, Ina, Sylvia en Harma

Jongerenuitwisseling

Uitwisseling 2017.

In 2017 is er door de Roemenië Commissie wederom een uitwisseling georganiseerd. In tegenstelling tot eerdere uitwisselingen waren er nu jongeren uit 3 landen betrokken bij deze uitwisseling en wel jongeren uit Roemenië, Hongarije en Nederland. Het aantal nationaliteiten in deze uitwisseling was echter 5, omdat de Letse vriendin van een van de organisatoren en 2 Iraanse vluchtelingen met een verblijfstatus, aan deze uitwisseling deel namen.

De titel van deze uitwisseling was GET (Growing Europe Together) en het hoofdonderwerp van deze uitwisseling was migratie, wat een van de speerpunten van het Eramus+ programma was. 

Het eerste gedeelte van de uitwisseling vond plaats in het gebouw van de scouting “Het Houten Hes” in Lunteren, waar de jongeren gedurende deze week met elkaar verbleven. In de eerste dagen werden de nodige workshops gegeven, waarbij de jongeren elkaar leerden kennen.

Aan het onderwerp migratie werd onder andere aandacht gegeven door enkele plaatsen in Nederland te bezoeken, waar de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar waren. Onder andere aan de Grebbelinie bij Woudenberg en de brandlijn van Rotterdam. In een workshop werden door de deelnemers verschillende schilderijen gemaakt, waarbij aandacht aan migratie werd besteed. Deze schilderwerken werden de dag erop tijdens de ochtenddienst in het kerkgebouw getoond.

In de nacht van dinsdag op woensdag 9 augustus vertrok iedereen met de bus naar Hongarije naar Székesfehérvár, waar ze in Geo Kollégium verbleven. Gedurende de twee dagen daar werd er op donderdag een wandeling door de stad gemaakt, waarna ’s middags een bezoek aan het Ballaton meer op het programma stond. Het warme weer zorgde er voor dat iedereen volop genoot van het aangename water. In de avond nam iedere Hongaarse jongere 1 Nederlandse en Roemeense jongere mee naar huis, waar ze samen het diner genoten. Het is erg interessant om de Hongaarse gezinnen te ontmoeten en te zien hoe de Hongaarse vrienden leven en wonen. We genoten van de gastvrijheid.

Op Vrijdag werd er een bezoek aan Budapest gebracht, waar als eerste een bezoek aan het “House of Terror” werd gebracht. Dit gebouw werd zowel in de Tweede Wereld oorlog door de Duitsers en daarna door de communisten als gevangenis voor tegenstanders werd gebruikt en waar men niet bepaald zachtzinnig met hen omgingen. Na dit bezoek splitste de groep zich in meerdere kleinere groepjes, waarbij ieder vrij was om de  plekken in de stad te bezoeken, waar ze interesse in hadden. 

Zaterdag was weer een reisdag en ditmaal ging de groep naar Gherla in Roemenië, waar we in het TEKA instituut verbleven. Het TEKA-instituut is een internaat waar kinderen, uit afgelegen gebieden, tijdens de schoolperiode door de week verblijven

Op de zondag werd de kerkdienst in SzentMarton bezocht, terwijl in de middag een bezoek aan Noszoly werd gebracht, waar de herstelwerkzaamheden aan de kerk werden bekeken. Het was mooi om te zien hoe de vochtigheidsgraad in deze kerk ontzettend gedaald was. Als diner werden, buiten op een houtvuurtje, de traditionele gerechten Kürtőskalács, Mititei en Maiskolven geroosterd. De ouders van de Roemeense deelnemers en andere oude bekenden kwamen ons gezelschap houden. Als afsluiting van ons bezoek aan de zustergemeenten mochten we van een groot kampvuur genieten.

Op maandag werd in de ochtend de Armeense kerk in Gherla bezocht. In deze kerk hangt een schilderij van de vlaamse schilder Rubens en alleen speciale gasten mogen die bezichtigen. Wij waren de gelukkigen.In de middag werd een zwembad in Dej met een bezoek  vereerd. ’s Avonds verkenden sommigen de stad en anderen vermaakten zich in de muziekkelder van het TEKA instituut.

Dinsdag was alweer de laatste dag van de uitwisseling en op deze dag werd een bezoek aan een zoutmijn, een natuurgebied en het centrum van Cluj. De zoutmijnen hebben in de geschiedenis van Roemenië een grote plaats ingenomen en zijn nu een toeristische trekpleister en een gezondheidscentrum. Een wandeling in de natuur van Roemenië is echt de moeite waard en (bijna)iedereen ging die uitdaging aan. Cluj- Napoca is de Universiteitsstad die het meest in de buurt ligt van onze zustergemeenten en waar een aantal jongeren hun opleiding genieten. De stad heeft heel veel moois te bieden en we sloten de dag af met een heerlijk diner in één van de mooie restaurants van de stad.

Op woensdag 16 augustus was het in alle vroegte tijd voor de jongeren om afscheid van elkaar te nemen, waarbij de jongeren uit Hongarije met een bus naar huis vertrokken en de Nederlandse jongeren met het vliegtuig naar Dortmund.

Na afloop schreef een van de Hongaarse jongeren dat hetgeen hem het meeste had aangesproken dat hij Iraanse mensen had ontmoet en daarmee ontdekt had hoe ze met verschillen in achtergrond en cultuur moesten omgaan.

Op de website https://growingeuropetogether.webnode.nl kunt u onder andere foto’s en een blog van de uitwisseling vinden.

Een filmpje over de uitwisseling kunt u vinden via de url: https://www.youtube.com/watch?v=lEJtsR8S9cw&feature=share 

Voor foto’s en verslagen van vorige uitwisselingen kijk op de pagina van de Roemenië Commissie

Jeugdwerk

Ben u op zoek naar informatie over welke tak van jeugdwerk ook, dan kunt u altijd informatie opnemen. Er wordt dan  zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Jeugd online

Klik hier voor de weblog van de Roemenië uitwisseling

of hier voor facebook

Jeugdclubs

Groep 3 t/m 8


Het nieuwe seizoen van club gaat weer van start!

·      Woensdag 27 september voor groep 3, 4 en 5 

18:30 uur – 19:30 uur 

·      Donderdag 28 september voor groep 6, 7 en 8

19:00 uur – 20:00 uur

(LET OP! Dit is een half uur later dan voorgaande jaren)

We hebben er weer voor gekozen om de groepen op te splitsen. Zo kunnen we goed kijken naar wat jullie leuk vinden om te doen. Er is ook dit jaar ruimte om vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen. 

Natuurlijk doen we weer leuke dingen zoals knutselen, spelletjes en sport. 

Wie weet heb jij zelf ook nog een leuk idee wat we kunnen gaan doen?! Daar kunnen we het samen over hebben. 

We beginnen de club met een kort verhaaltje of een stukje uit de Bijbel. 

De clubleiding bestaat uit;

Marloes van Voorthuizen: 06-28545735

Johan v/d Vliert:               06-18597462

Joanne Dramani:              06-30524493

Matthanja v/d Kuur:          06-19542710

Ebrineke Nijsse:               06-13800158

Neem ook gerust een vriend of vriendin mee naar club.

Groeten van de clubleiding

Soos

Soos Orange Young __

Hallo leuke jongeren van de Oranjestraat!

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar? En lijkt het je leuk om 1 keer in de 2 weken met leeftijdsgenoten een plek te hebben waar je gewoon even lekker kunt hangen, kunt praten en leuke dingen kunt doen?
Kom dan naar de soos!

We starten de avond met gebed, een kort verhaaltje of een stukje uit de bijbel. Daarna is het tijd voor spelletjes, iets lekkers, gewoon lekker kletsen, zwemmen, lasergamen en bijvoorbeeld de jaarlijkse sirkelslag.Maar… deze avond is voor jullie! Dus ik wil juist ook heel graag weten waar jullie zin hebben om op deze avond te doen, de ideeën box zal gelijk klaar staan de eerste keer!

Tot de kerstvakantie zijn de soosavonden op deze vrijdagen:

 • –  vrijdag 1 oktober
 • –  vrijdag 15 oktober
 • –  vrijdag 29 oktober
 • –  vrijdag 12 november
 • –  vrijdag 26 november
 • –  zaterdag 10 decemberDe soosavonden zijn van 20:00 – 21:30
  (Tenzij we een uitje hebben, dan beginnen we in overleg met elkaar eerder of eindigen we later)
  Wees welkom! (Ook om iemand mee te nemen!)
  Mochten jullie nog vragen hebben, ik ben bereikbaar op 0612030104.Hopelijk tot vrijdag 1 oktober! Groetjes, Joan van der Wal