Seniorendag 12 september 2024

Op donderdag 12 september zal er vanuit de Maranathakerk een seniorendag georganiseerd worden. Op deze dag hopen we met elkaar af te reizen naar het stadje Elburg aan de voormalige Zuiderzee. Voorafgaande aan ons vertrek drinken we om 10.00 uur koffie in de Maranathakerk en om 10.30 uur vertrekken we met de bus.
In Elburg zullen we een bezoek brengen aan museum Sjoel.

Dit museum is een museum over het (on)gewone dagelijks leven van joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond. Naast het museumbezoek is het ook mogelijk om deel te nemen aan een stadswandeling o.l.v. een gids. De wandeling voert ons langs de joodse begraafplaats, de woning van de laatste rabbijn, diverse historische panden waar Elburgse joden hebben gewoond en gewerkt en langs onderduikadressen uit de Tweede Wereldoorlog.
Uiteraard is er ook ruimte om zelf dit prachtige stadje te verkennen en een bezoekje te brengen aan de Grote Kerk van Elburg. Rond de middag krijgt u een lunch aangeboden. Na terugkeer in Lunteren, omstreeks 17.15 uur, zullen we in de Maranathakerk de dag afsluiten met een warme maaltijd.
De kosten voor deelname aan de seniorendag bedragen Euro 35,00 p.p. Dit bedrag kan op de dag zelf contact betaald worden.
Vanaf nu kunt u zich opgeven via het emailadres: senioren@maranathakerk.net of via de telefoon bij Geurtje van Engelenhoven: 0318 – 48 42 86.

Opgeven kan tot uiterlijk 1 augustus!
Bij uw aanmelding aangeven/vermelden:
– of deelneemt aan de stadswandeling.
– uw telefoonnummer (bij voorkeur uw mobiele nummer).
– een contactpersoon die gewaarschuwd moet worden bij een calamiteit.
– of u dieetwensen of allergieën heeft. 

Ceel Schuurman, Cor Scherrenburg, Cock Kroon, Henny Neutel, Ali Bol, Geurtje van Engelenhoven.

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

12 sep 2024

Tijd

10:00 - 18:30

Labels

Dienst

Locatie

Maranatha Kerk
Maranatha Kerk
Hertenlaan 37, 6741 BG Lunteren
Categorie

Organisator

Organizer Name
QR code