Pastorale activiteiten in de Honskamp

Het is al weer een tijdje geleden dat er vanuit mij een bericht kwam. Normaal is geen bericht goed bericht. In ons geval is de situatie rondom corona en daarbij behorende maatregelen nog steeds hetzelfde. Bewoners mogen als er geen corona op de afdeling heerst visite ontvangen, waar ze heel blij mee zijn. Maar qua activiteiten ligt het meeste stil of vind op aangepaste manier doorgang zonder vrijwilligers en op afstand.

Ik probeer met regelmaat te zingen op de gang met mondkapje en grote afstand. Bewoners luisteren of zingen dan vanaf hun kamer/ deuropening mee.

En ook niet pastorale activiteiten vonden veelal plaats op de gang of 1 op 1 op het appartement. Sinds korte tijd mag de gym weer plaats vinden en is er op dinsdagmiddag een gezellig samenzijn in de salon (uiteraard op 1.5 meter afstand, wat niet altijd ideaal is).

Voor u als pastorale vrijwilliger/ voorganger veranderd er helaas dus niets. Een bewoner mag op het appartement bezocht worden waarbij geldt: 1 bewoner per dag, met ontsmette handen en gebruik van een mondkapje/masker die Opella in de hal aanbiedt (eigen kapjes zijn uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan)

Ik speel wel met het idee om misschien pastorale zorg in de vorm van een A-4 aan te bieden waar bijv. een psalm op staat, een Bijbelgedeelte met korte toelichting en/of een gedicht. Zodat bewoners toch pastoraal betrokken blijven. Graag hoor ik van u of u hierin ook ideeën heeft en of u eventueel hierin een bijdrage wilt leveren.

Dit hoeft niet per definitie wekelijks te zijn zoals de vrijdagavond dit voor de bewoners was. Meer een extra bericht dat er aan hen gedacht wordt en ze iets extra te lezen hebben.

p.s. tot nader orde gaan dus de Weeksluitingen, Bijbelkringen maar ook de aankomende herdenkingsdienst en kerstwijding niet door. Tevens het zondagmiddag zingen waar sommige (pastorale) vrijwilligers bij betrokken zijn gaat niet door. Daar zingen in de salon nog niet toegestaan is.

Vergelijkbare berichten