Adventsschikking 3e Advent

In aansluiting op het project van de KND bestaat de symbolische schikking uit een spiegel met daarnaast twee engelen als verwijzing naar de heiligheid van God. Een derde engel brengt goed nieuws aan Zacharias, Maria, Jozef, de herders en ook aan ons.

Jozef ziet zichzelf in de spiegel: een man in verwarring, teleurgesteld in Maria, verdrietig, maar ook, een man met karakter. De Bijbel noemt hem een tsaddiek, rechtvaardige. Om Maria niet in opspraak te brengen wil hij haar in stilte verlaten.

De verschijning van de engel plaatst Jozef in een ander licht. Oogverblindend helder en overduidelijk is de boodschap van God: Jozef, het Kind dat bij Maria groeit is verwekt door de Heilige Geest. Het is Mijn geliefde Zoon en jij mag Zijn aardse vader zijn.

Jozef wordt in de schikking verbeeld door twee gerbera’s. De donkere bloem, die de kerk inkijkt, laat Jozef zijn ontreddering zien. De lichte gerbera, weerkaatst in de spiegel en met het oogverblindende licht van de engel is de toekomst compleet anders!

Vergelijkbare berichten