|

Lenteplein 2017 

Op zaterdag 8 april was het gedurende de gehele dag weer een gezellige drukte op de Meikade in Ederveen. Bij sommige kramen was het dit jaar iets minder druk dan in voorgaande jaren, maar dit werd weer goed gemaakt door een hogere omzet bij andere kramen. De jongeren die deze zomer meedoen met jeugduitwisseling  “Growing Europe Together’ ( G.E.T.) zetten zich in om fondsen te werven voor de uitwisseling door hamburgers en poffertjes te bakken, kinderen te schminken, enveloppen te laten trekken en rommelmarktspullen te verkopen. Na afloop bleven nog vele vrijwilligers mee helpen met het opruimen van de verkoop stands. Anton van Rinsum uit Renswoude nam overgebleven tweedehands spullen mee, om deze in zijn winkel te verkopen voor de Koepelkerk in Renswoude.

Nadat op zondag 9 april het resultaat van deze dag bekend werd gemaakt, kregen we van enkele gemeenteleden een gift en daardoor kwam het resultaat op €2250,- uit, welk bedrag de komende zomer voor de uitwisseling  ” Growing Europe Together”  (G.E.T.) een EU project met jeugd uit Nederland, Roemenië en Hongarije gebruikt zal worden. De uitwisseling heeft o.a. als thema: Migratie zaken. Een heel breed en interessant onderwerp.

 

Op het Lenteplein was stichting Kerkherstel Noszoly aanwezig met een stand en een groep enthousiaste jongeren, die geld bijeen sprokkelde door auto’s te wassen e.d. Met al deze activiteiten haalde de stichting het mooie bedrag van €850,- binnen

[thrive_link color=’orange’ link=’roemenie-commissie’ target=’_self’ size=’small’ align=’left’]Ga Terug[/thrive_link]

Vergelijkbare berichten