|

Lenteplein 2020

Lentepleinmarkt 2020 op 29 augustus

EDERVEEN – Ook de traditionele Lentepleinmarkt kon dit voorjaar niet doorgaan. Dat was een tegenvaller voor de vele jongeren die het hadden voorbereid. De huidige maatregelen maken het mogelijk om toch, zij het verlate, Lentepleinmarkt te houden. De organisatie heeft hiervoor toestemming gekregen van de gemeente Ede.

“We hebben de vergunning van gemeente Ede gekregen omdat we een Covid-19 plan hebben geschreven. Bovenaan staat natuurlijk dat we de 1,5m afstand kunnen houden. De paden tussen de kramen zijn 4 meter breed en we hebben éénrichtingsverkeer aangegeven met een looproute. Op het terrein, wat alleen buiten is, is ruimte voor 250 bezoekers. Verder hebben we de mogelijkheid om contactloos te pinnen, plaatsen handgel en houden toezicht op de regels”, laat de organisatie weten.

Opbrengst voor Szentmarton/Sanmartin

De jongeren van de Erasmus Plus uitwisseling, European Youth for Environment van 2019, vinden het erg fijn om de spullen die ze verzameld hebben een tweede kans te geven. Op deze manier wordt niet alles zomaar weggegooid maar kan iemand anders er weer veel plezier aan beleven.

De jongeren die aan de uitwisseling, meededen kwamen uit Nederland, Roemenië en Hongarije. De uitwisseling was een samenwerking tussen Geref. Kerk Lunteren, Reformatorische kerk Szentmarton en een middelbare school uit Székesfehérvár. Zij hielden zich bezig met het milieu en ondernemerschap. 

Het organiseren van een rommelmarkt is een goede manier om aan je omgeving te laten zien dat tweedehands spullen nog goed van pas komen. Zij vinden het beter om duurzaam met het milieu om te gaan en dus geen afval te produceren.

De opbrengst van deze Lentepleinmarkt is voor jongeren in Szentmarton/Sanmartin e.o. (Roemenië).

Zaterdag 29 augustus, aan de Meikade 57 (hoek Nieuweweg) in Ederveen bent u van harte welkom. Bezoekers worden dringend aangeraden om toch echt de 1.5 meter te handhaven en daarom mogen er maximaal 250 bezoekers tegelijk op het terrein zijn.

De markt start om 09.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Vergelijkbare berichten