Ambulant predikant ds. Henk Makkinga

Graag stel ik me aan u voor omdat ik vanaf 1 november als ambulant predikant in uw gemeente aan het werk mag gaan. 

Ik ben Henk Makkinga. 63 jaar jong. Ik ben getrouwd. Mijn vrouw is ook predikant.

Sinds 2019 ben ik predikant in deeltijd in de Protestantse Gemeente Doetinchem, in het bijzonder verbonden aan vierplek Catharinakerk, één van de kerkgebouwen in Doetinchem. Ik heb daarvoor in verschillende andere  gemeenten gestaan. In Harkstede (bij Groningen) ben ik begonnen, om daarna, uitgezonden door de Gereformeerde Kerk Zierikzee in Rwanda als vormings- en toerustingspredikant werkzaam te zijn voor Presbyteriaanse Kerk in Rwanda. Vervolgens in Papendrecht, Ermelo en Driebergen.

Naast pastoraat en het voorgaan in kerkdiensten heb ik me in de kerk in het bijzonder ook bezig gehouden met het uitdagende en mooie jeugdwerk en met het boeiende diakonale werk. Daarnaast heb ik 12 jaar als docent Godsdienst en Levensbeschouwing les gegeven op twee scholen voor voortgezet onderwijs.

Na het vertrek van ds. Wim Scheltens en ds. Ria Scheltens-Ritzema zal ik tijdelijk en in deeltijd (d.w.z. 12 uur per week) een aantal taken mogen vervullen tot de nieuwe predikant beroepen is en aan het werk gaat in uw gemeente. En zoals Holmer Doornbos in het vorige nummer van Contact al schreef kunt u een beroep op me doen als het gaat om (crisis)pastoraat en ga ik voor in rouw- en trouwdiensten. Daarnaast zal ik het catecheseteam en als consulent het beroepingswerk begeleiden.

Ik ben beschikbaar op maandag en woensdag. U kunt me bellen op of een whatsapp-bericht sturen naar 06-5098 4528 of een e-mailbericht naar predikant@gklunteren.nl om bijvoorbeeld een afspraak te maken voor een pastoraal bezoek. Ik hoop dat u zo vrij bent om dat te doen, want we kennen elkaar nog niet. U kunt eventuele pastorale berichten ook doorgeven aan uw ouderling of pastoraal werker. Zij geven het wel aan mij door.

Een andere mogelijkheid is om me even op te zoeken in de kerk. Want daar zal ik regelmatig ook aanwezig zijn. U hoort later op welke momenten op maandag of woensdag dat zal zijn.

Op zondag 29 november, 1e Advent, hoop ik voor te gaan. En in deze dienst zal ik als tijdelijk predikant aan uw gemeente verbonden worden. En op zondag 6 december hoop ik ook voor te gaan. Dat zullen twee momenten zijn dat we elkaar al even kunnen zien en wellicht even spreken. Ik zie uit naar deze en andere momenten om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

Met een vriendelijke groet,

ds. Henk Makkinga

Vergelijkbare berichten