Voortgang beroepingswerk: blijf namen doorgeven

De beroepingscommissie is dankbaar dat vanuit onze gemeente veel namen van predikanten zijn genoemd. We hebben daaruit een selectie gemaakt van predikanten die voldoen aan de profielschets en volgens ons geschikt zijn en langer dan 4 jaar al ergens predikant zijn. Hiervoor beluisteren we onlinepreken en grazen we internet af om zoveel mogelijk van de predikant te weten te komen. De predikanten die we hebben benaderd, bleken niet open te staan voor een gesprek. Met één uitzondering. Daarmee hopen we binnenkort een gesprek te hebben.

Tegelijkertijd hebben we in januari een vacature geplaatst op de vacaturesite van de PKN. Daarvoor is een filmpje gemaakt om een indruk te geven van Lunteren en van onze kerk. De vacaturetekst en het filmpje kunt u ook vinden op www.gklunteren.nl. Geïnteresseerde predikanten kunnen tot medio februari reageren. De eerste 2 weken van de reactieperiode is het aantal reacties nog beperkt. We hopen dat in de laatste 2 weken van de reactieperiode nog veel interessante predikanten zich melden.

Het blijft van belang dat we naast de werving via het stellen van een vacature,  als gemeente zelf namen blijven aanleveren. Als beroepingscommissie zijn we natuurlijk druk aan het zoeken, maar we roepen ook de gemeente blijvend op om namen aan te leveren. Wellicht heeft u zelf suggesties, maar informeer ook bij familie of kennissen elders in het land.  

De beroepingscommissie,
Marjolijn Agterberg
Alide Bouwsema
Jan Bouwsema
Jan Hassink
Johan Kraai
Sieneke Kraai
Ton van Vuren
Ab Welgraven

Vergelijkbare berichten