Wereldgebedsdag

Wereldgebedsdag vrijdag 4 maart 2022

Elk jaar gaat op de eerste vrijdag in maart het gebed opnieuw de wereld rond. In 173 landen, die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag, voelen honderdduizenden mensen zich door gebed verenigd en bemoedigd. Gedurende 24 uur vindt er ergens in de wereld een bijeenkomst plaats en zo zijn we over de hele wereld verenigd in een keten van gebed.

“Gebeden stijgen allerwegen in eensgezindheid wereldwijd.  
Om Uw nabijheid en Uw zegen voor naasten in verbondenheid.”

Dit jaar is de orde van dienst samengesteld door vrouwen uit Engeland, Wales en Noord-Ierland. U kunt uitgebreide informatie  vinden op de website: www.wereldgebedsdag.nl

Het thema is: Gods belofte!

Ook in Lunteren volgen wij de viering al vele jaren en voor dit jaar bevelen wij de digitale viering van harte bij u aan. Volgend jaar hopen wij de viering weer in één van de kerken te kunnen houden.

Gelukkig heeft het Nederlands Comité Wereldgebedsdag het mogelijk gemaakt deze viering op hun YouTube kanaal  te kunnen volgen.   

Op het moment van dit schrijven is de link nog niet beschikbaar. Zodra het bekend is,   wordt het op de website vermeld: www.wereldgebedsdag.nl

Ook de collectedoelen bevelen we van harte bij u aan en kunt u overmaken op:

De rekening bij de Triodos bank, IBAN nummer:NL48TRIO 0390224839 ten name van: Stichting Nederlands Comité Wereldgebedsdag.

Wij hopen dat u op 4 maart of een andere dag deze viering met ons mee beluistert en zich zo verbonden weet met heel veel mensen over de wereld en dit jaar in het bijzonder met Engeland, Wales en Noord-Ierland.

Vergelijkbare berichten