Prins Johan Friso

Prins Johan Friso (43) is de tweede zoon van koningin Beatrix. Vrijdag 17 februari 2012 is hij tijdens het skiën bedolven geraakt onder een lawine. Dat duurde 15 tot 20 minuten. Hij is gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend. Het levensgevaar is voorlopig niet geweken. Hij had een lawinepieper bij zich, toen hij vrijdag in Lech bedolven raakte onder de sneeuw. Daardoor kon hij relatief snel worden gelokaliseerd. En hij droeg een helm.

Van alle kanten komen er commentaren. Ook van mensen die menen hem dom te moeten noemen, omdat hij buiten de piste ging skiën. Mij dunkt, dat nu alleen alle nadruk moet liggen op hopen en bidden dat het goed mag komen. We weten hoezeer de koningin gesteld is op haar gezin. Dat is mooi. In de uitvaartdienst van Prins Claus had prins Friso regelmatig even zijn hand op die van zijn moeder. Het is vreselijk als je kind iets over komt. En als dan iedereen aan de kant gaat staan roepen, kwetteren of twitteren, dat het zus is en zo, ach, dat schiet niet erg op.

Morgen is het zondag. Dan komt de voorbiddende gemeente bijeen. We hebben altijd veel om voor te bidden, maar nu speciaal voor onze koninklijke familie. Moge de Heer uitkomst bieden.

Ds. Scheltens

P.S.: iedere zaterdag hoop ik voor onze website een column te schrijven.

Vergelijkbare berichten