Dorcas Voedselactie 2024

Pak honger en armoede aan

Honger. Weet jij hoe dat voelt? Eén op de tien mensen in de wereld krijgt door nood en extreme armoede te weinig gezond voedsel binnen. Honger maakt hen ziek, put hen uit. Maakt dat mensen niet kunnen werken of spelen. Elke dag staat in het teken van die ene vraag: hoe komen we aan eten? Armoede laat geen ruimte voor leren en ontwikkelen. Het ontneemt mensen een eerlijke kans.

In actie

Samen komen we in actie! Met duizenden vrijwilligers en supporters pakken we armoede en honger wereldwijd aan. Met de Dorcas Voedselactie zetten we ons in voor mensen die dagelijks gezond voedsel moeten missen. Onze lokale collega’s kennen de mensen die dit het allermeest nodig hebben.. Met jouw steun geven we een pakkend pakket. Een pakket dat niet alleen de honger vandaag, maar ook de armoede op lange termijn aanpakt.

Voedsel bij nood:

Geef dit pakket en help mensen in nood direct met voedsel. Denk aan mensen die door een natuurramp of oorlog geen toegang meer hebben tot eten en drinken. Zij ontvangen voedsel of geld om die eerste moeilijke tijd door te komen.

Voedsel verbouwen:

Geef dit pakket en help mensen nu en straks zelf voedsel te verbouwen. Arme families ontvangen zaden en gereedschap en leren hun gewassen beter te laten groeien. Zodat er het hele jaar gezond voedsel is om van te leven.

Voedsel verdienen:

Geef dit pakket en help mensen zelf geld voor voedsel te verdienen. Je geeft mensen in kwetsbare situaties (vaardigheids) trainingen en hulp bij het starten van een eigen bedrijf. Zo staat er nu én in de toekomst eten op tafel.

In Lunteren wordt de Dorcas voedselactie op 8 en 9 november gehouden in de Deka en Albert Heijn supermarkten.

Wilt u helpen om deze actie te laten slagen? Geef u dan op om op vrijdag of zaterdag te helpen met de flyers uit te delen.

Richard Eek  r.eek@solcon.nl               06 20311891

Kees Geluk      info@gelukbeveiliging.nl   06-53523808

Vergelijkbare berichten