Wereldgebedsdag 5 maart 2021

Elk jaar gaat op de eerste vrijdag in maart het gebed opnieuw de wereld rond.
In 173 landen, die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag, voelen honderdduizenden mensen zich door gebed verenigd en bemoedigd. Gedurende 24 uur vindt er ergens in de wereld een bijeenkomst plaats en zo zijn we over de hele wereld verenigd in een keten van gebed.

“Gebeden stijgen allerwegen in eensgezindheid wereldwijd.
Om Uw nabijheid en Uw zegen voor naasten in verbondenheid.”

Dit jaar komt de orde van dienst vanuit Vanuatu in de Stille Oceaan, een eilandengroep met meer dan 80 eilanden. Een prachtig land met zwarte en witte zandstranden, een rijke flora en fauna. Echter de eilanden zijn ook kwetsbaar en vatbaar voor natuurrampen. Er zijn 7 actieve vulkanen verspreid over de eilanden. U kunt uitgebreide informatie over het land vinden op de website: www.wereldgebedsdag.nl

Het thema is: Rotsvast en de lezing uit Mattheüs 7: 24-27 staat centraal.

In Lunteren volgen wij de viering al vele jaren en voor dit jaar stond deze gepland om in de Gereformeerde kerk te houden. Door alle coronamaatregelen gaat dit helaas niet door.

Gelukkig heeft het Nederlands Comité Wereldgebedsdag het mogelijk gemaakt deze viering op hun YouTube kanaal te volgen. U ziet prachtige beelden van Vanuatu. De viering is al vanaf 25 februari te beluisteren op:

Youtube.com; in de zoekbalk tikt u vervolgens: Wereldgebedsdag   

De collectedoelen bevelen we van harte bij u aan en kunt u uw bijdrage overmaken op:

IBAN nummer: NL48 TRIO 0390 2248 39 ten name van: Stichting Nederlands Comité Wereldgebedsdag.

Wij hopen dat u op 5 maart of een andere dag deze viering met ons mee beluistert en zich zo verbonden weet met heel veel mensen over de wereld en dit jaar in het bijzonder met de mensen in Vanuatu.

Namens de werkgroep Lunteren,

Anneke de Boer

Vergelijkbare berichten