De Geest moet waaien

Het is in een studentenstad. Daar staan ze met spuitbussen in hun tas een spuitbus in de hand en een grote passe-partout inmiddels onder de arm.  Ze hadden die net gebruikt. Op de straat gelegd en gespoten met de spuitbus en dan halen ze de passe-partout van straat en staat er in gele letters: DE GEEST MOET WAAIEN.

Ik denk aan het Pinksterfeest. De Geest waait waarheen Hij wil. Dat is zo leuk bij die ballonnen te zien. Dan richting Drenthe, dan naar Twente, dan naar Rotterdam, dan naar Limburg. en dit jaar weer naar een andere richting. Zo gaat dat met de Geest. Die schuwt geen richtingen. Die gaat er op af. Dat is communicatie.

Ik lees dat het een cultureel festival betreft, met dichters en romanschrijvers. Met die passe-partout en de teksten op straat maken ze dus reclame: De geest moet waaien. Zo kan het dus ook: reclame maken voor de Geest, om die te laten waaien. Ergens is
iedere kerktoren een verwijzing naar die Geest. Die alle richtingen opgaat.

Luister naar bisschop Mouneer uit Egypte: “Het is niet erg om met moeilijkheden te maken te krijgen. Wij hier in Egypte, jullie in Europa, waar mensen steeds minder de behoefte hebben aan God in hun leven. Het is de juiste gesteldheid van ons hart die ons helpt in moeilijkheden. We zijn vreemdelingen, ook al zijn we in Egypte geboren en gaan we hier dood. We hebben hier onze zorgen, zijn soms verdrietig, we prijzen de Heer en zijn ook blij, maar we houden voor ogen dat we op reis zijn”, zegt
bisschop Mouneer. “Wij leven voor een Koninkrijk dat nog komt. In ons hart is dat al aan het ontstaan. Dat betekent niet dat we als vreemdelingen rustig kunnen gaan zitten en afwachten totdat het nieuwe Koninkrijk er is. Voor de reis hebben we gaven en talenten gekregen, die we mogen inzetten. We moeten blijven werken, totdat Jezus terugkomt.”

Met het oog op de gesteldheid van ons hart: laat de Geest maar waaien!

Ds. Scheltens

P.S.: iedere zaterdag hoop ik voor onze website een column te schrijven.

Vergelijkbare berichten