Van de predikant Caroline 20211031

Bij de dienst – Meeleven – Kinderdankdienst

Bij de dienst

Bij de dienst Komende zondag is het onder meer, naast Hervormingsdag en Allerheiligen, nationale bijbelzondag. Ook wij hebben als kerk de nieuwe Bijbelvertaling 21 gekregen. Ter ere van de verschijning van die nieuwe Bijbelvertaling NBV21 zijn er op tv interviews te zien door Jacobine Geel met uiteenlopende gasten. Zij stelt hen de vraag: welke zin uit de Bijbel blijft je leven lang bij? Welke relevantie hebben de eeuwenoude teksten vandaag de dag? https://www.npostart.nl/de-zin-van-je-leven/KN_1726715 Best mooi om eens te bekijken.
In de dienst bezinnen wij ons ook op de vraag: de zin van je leven. We horen enkele mensen daarover, van verschillende leeftijden, dat vind ik bijzonder! En we nemen vanuit de kerk iets mee om uit te delen….
Misschien aardig om ook eens jezelf af te vragen: welke zin uit de bijbel raakt mij eigenlijk?…..

Meeleven

Meeleven Jubilea, afscheid, ziekte, spanning…..ook in onze gemeente maken we het mee. De heer Wim vd Top moest naar het ziekenhuis in Nijmegen, en mag hopelijk deze week weer naar het ziekenhuis in Ede. Laten we om hem en zijn familie heen blijven staan. Net als om andere mensen die we om ons heen tegenkomen. Dankbaar zijn we mét Hannie vd Hoeve, dat de operatie goed mocht verlopen. Teken van hoop. Gelukkig mag zij weer naar huis!

De dienst is voorbereid met mensen van onze beide kerken en de kinderen doen ook mee in de viering. Als je het leuk vindt: vraag eens van tevoren aan je juf of meester, vader, moeder, verzorger, vriendje, buurvrouw of nog iemand anders: waar ben jij blij mee? Waar zou jij voor willen danken. 

Voor een ieder: vrede en alle goeds!

Ds. Caroline Oosterveen

Vergelijkbare berichten