Johannes doopt mensen (kindermoment 20210110)

‘Wat loop je goed mee, Lea. Nog even volhouden hoor. We zijn er bijna.’ Lea houdt de hand van mama stevig vast. Mama loopt in een stevig tempo door. Lea kijkt om zich heen of ze haar broer Nathan ziet. Lea kan hem nergens vinden. Hij loopt waarschijnlijk voorop met de andere jongens. Lea, Nathan en hun ouders zijn onder- weg naar Johannes. Samen met heel veel mensen lopen ze door de woestijn. Ze zijn op weg naar de plek waar Johannes altijd praat. Het is warm en er waait veel zand. Lea houdt een sjaal voor haar mond en neus. Ze heeft geen zin in zand in haar mond. 

Lea vindt Johannes een bijzondere man. Hij ziet er heel anders uit dan haar vader en de andere mannen in de stad. Johannes draagt ruige, bijna wilde kleren. Een lange jas met lange haren eraan. Nathan vertelde haar dat de jas is gemaakt van kamelenharen. Johannes eet ook heel anders dan zij. Johannes leeft van wat hij in de woestijn kan vinden. Voornamelijk sprinkhanen en wilde honing. Honing vindt Lea heerlijk, maar sprinkhanen? Bah, ze griezelt ervan. 

Eindelijk gaat de groep langzamer lopen. Lea is blij toe. Haar voeten doen pijn van de lange wandeling. Ze ziet Johannes al staan. Samen met mama loopt ze naar de zijkant van de groep. Daar staan papa en Nathan al op hen te wachten. Papa schuift Lea naar voren. Zo kan ze Johannes goed zien. Johannes kan heel mooi vertellen. Lea luistert graag naar hem. 

Johannes leert de mensen dingen over God. Het is belangrijk dat we God niet vergeten, maar iedere dag leven zoals Hij het wil. Wie van plan is om zo te leven mag gedoopt worden in de rivier Jordaan. Lea heeft het al eens gezien. De mensen en de kinderen die gedoopt worden gaan helemaal kopje onder. Johannes legt hen uit waarom het belangrijk is om gedoopt te worden. Door het water word je helemaal schoongemaakt. Je begint een nieuw leven. Een nieuw leven dichtbij God. 

Lea en Nathan hebben papa en mama horen praten over Johannes. Over de verhalen van God en over een nieuw leven met Hem. Op de terugweg lopen Lea en Nathan achter papa en mama aan, die zijn druk aan het praten. Lea vangt af en toe wat woorden op. Spijt van verkeerde dingen, nieuw leven en Jordaan. Lea kijkt naar Nathan. Hij luistert ook naar papa en mama. ‘Wil jij gedoopt wor- den?’ Nathan knikt en geeft een kneepje in haar hand. ‘Heel graag’, zegt hij. Lea knijpt terug. ‘Ik ook, ik wil ook graag gedoopt worden.’ In stilte lopen ze naar huis. Lea hoopt dat zij de volgende keer ook naar de rivier gaan. Ze wil graag een nieuw leven beginnen. 

Vergelijkbare berichten